Bevezető

 

   A Bolyai János Matematika Társulat Győri és Soproni Tagozata 1992 őszén egy új megyei matematika verseny megrendezését határozta el. Előtte az Arany Dániel Matematika Verseny és az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulója alapján hirdettünk eredményt, fontosnak tartottuk azonban, hogy a versenyző diákok személyesen is találkozhassanak, illetve eggyel több lehetőségük legyen tudásuk összemérésére, értékes matematikai tapasztalatok szerzésére.

 A verseny időpontja immár hagyományosan február utolsó szombatja. A versenydolgozatok megírására a tanulóknak két órájuk van, utána ebéd, majd érdekes előadások, foglalkozások következnek. Közben tanárok egy lelkes és önzetlen csapata kijavítja a dolgozatokat, s még aznap sor kerül az eredményhirdetésre is.

 A versenyt két-két kategóriában rendezzük külön gimnáziumi és külön technikum, szakközépiskolai tanulók részére. Intézményenként legfeljebb hat tanulót tudunk fogadni, s meghívjuk 10-12 felvidéki magyar tanítási nyelvű gimnázium illetve szakközépiskola 4-4 tanulóját.